Vanliga frågor & svar för föräldrar

Hur gör jag?

  1. Sök på ett intresse och/eller ditt barns skola och hitta din ledare.
  2. Skapa ett konto och en aktivitet och välj när, var och hur länge.
  3. Bjud in föräldrar vars barn du vill bjuda in till gruppen.
  4. Alla väljer hur och när de vill betala via Klarna Checkout.
  5. Kommunicera med ledare/andra gruppmedlemmar på vår chattfunktion och påbörja aktiviteten!

Pris

95kr/tim deltagare för 4 barn

125r/tim deltagare för 3 barn

fr 188kr/tim deltagare för 2 barn 200 kr/tim deltagare för 2 barn (ledare med fler än 1⭐️)

fr 375kr/tim för 1 barn
425kr/tim för 1 barn (ledare med fler än 1⭐️) Vill du använda RUT vid bokning av hämtning/barnpassning? Då betalar du 50% av kostnaden.

Hämtning från skola till hemmet ingår alltid i alla grupp priser :)

För grupper om 3 och 4 barn så har gruppadmin ytterligare 25% rabatt

Är ni fler än 4 barn så tillkommer 100kr/barn/tim

Om friendtivity

Vad är Friendtivity?

Friendtivity lanserades hösten 2018 med visionen att göra fritidsaktiviteter mer flexibla, lättillgängliga, trygga och prisvärda.

Vi gör det genom att erbjuda aktiviteter inom olika intressen för barn och ungdomar efter skolan, på helgen eller loven, i små grupper om max fyra barn och i trygg hem- eller närmiljö. Aktiviteterna leds av en Friendtivity ledare som är expert inom sitt område och en god förebild för ditt barn.

Varje grupp formar sin unika aktivitet och gruppdynamik kring olika ämnen och intressen som t.ex. utveckling kring skolämnen såsom matte och språk, till programmering, pingis, schack eller något helt annat. Det är mycket populärt att kombinera flera intressen, t.ex. att baka på engelska eller att tillsammans göra matteuppgiften och sedan t.ex. ha en aktivitet kring musik.

Genom Friendtivity’s plattform kan du på ett smidigt sätt hitta en ledare som är anställd av oss och boka och betala för en aktivitet. Vi har alltid nöjdhetsgaranti vilket innebär att du får tillbaka pengarna efter första tillfället om du av någon anledning inte är nöjd.

Friendivity hoppas bidra till att fler barn och unga i Sverige får möjlighet att ha en rolig och meningsfull fritid. Tillsammans med gamla eller nya kompisar ska varje barn kunna hitta sitt sammanhang. Vårt långsiktiga mål är att fler barn och ungdomar ska ha möjlighet att förbättra sina framtidsutsikter och att vi därigenom bidrar till ett mer inkluderande samhälle.

Vad är en Friendtivity?

En Friendtivity är precis vad det låter som – en aktivitet kring ett intresse i en liten grupp med gamla eller nya kompisar. Alla Frientivities sker hemma hos någon i gruppen (den förälder som är gruppadmin) och leds av en av våra anställda ledare. Ledaren hämtar såklart vid skolan om du vill. Fördelen med att ha aktiviteten hemma eller i närområdet är att du kan använda det man redan har tillgång till, t ex ett piano, ett pingisbord, eller parken bredvid.

Hur är en Friendtivity utformad?

Varje aktivitet är unik och utformas i samförstånd mellan gruppadmin och Friendtivity ledaren. Det är våra ledares passion och engagemang kring deras intresseområde och barnens nyfikenhet som formar aktiviteten. Grunden för alla aktiviteter är kreativitet, gruppdynamik och vänskap. Alla våra ledare har gått Friendtivity’s utbildning där man får lära sig hur man skapar kreativa grupper, inspirerande och utvecklande miljöer samt hur man får till en bra gruppdynamik. Vad är målet med en Friendtivity? Vårt mål är att alla barn ska få möjlighet att utvecklas i ett intresset och hitta sitt sammanhang i sin lilla grupp, med hjälp av en av våra Friendtivity ledaren som alla har dokumenterad erfarenhet och kunskap att lära ut kring sitt specialintresse.

Var finns Friendtivity?

Friendtivity lanserades i Stockholm, men kommer inom kort etableras i fler stora städer i Sverige.

Varför ska jag använda Friendtivity?

Barn mår bra av att utveckla sina intressen eller att upptäcka nya intressen tillsammans med kompisar och samtidigt få chansen att få en duktig engagerad ledare som förebild. På så sätt kan barnen hitta sitt sammanhang vilket ofta stärker lusten att lära och självkänslan.

Kan en aktivitet kring samma intresse vara olika utformad?

Ja, alla barn och grupper skapar unika gruppdynamiker. Varje aktivitet utformas av ledaren tillsammans med barnen och den förälder som är gruppadmin.

Hur gammalt måste mitt barn vara?

Friendtivity välkomnar alla barn och ungdomar i grundskolan, dvs du måste ha börjat i förskoleklass för att delta.

Plattformen och bokning

Hur använder jag plattformen?

Plattformen är till för dig som förälder och här registrerar du ett konto för att lätt hitta ledare för just ditt barns aktivitet. Du söker på intresse (t.ex. matte eller piano) och får sökresultat baserat på var du bor. Du skapar din unika grupp och bjuder in andra föräldrar med barn som kan vilja delta. Du betalar enkelt med Klarna.

Kostar det något att registrera ett konto?

Nej, det kostar inget.

Kan andra se min profil?

Det är bara den ledare och de föräldrar som du bjuder in till gruppen när du har gjort en bokning som kan se din profil.

Kan jag vara trygg med att lämna mina uppgifter?

Ja, Friendtivity behandlar alla uppgifter konfidentiellt och i enlighet med GDPR.

Hur bokar jag en Friendtivity?

Som förälder behöver du först skapa ett konto på Friendtivity. Därefter kan du boka en ledare direkt via ledarens kalenderfunktion. Du skapar sedan en grupp och bjuder in andra föräldrar till ditt barns kompisar via mail. Den som skapar en grupp blir gruppadministratör (“gruppadmin”). En ledare blir bokad först när det antal gruppmedlemmar som gruppen är avsedd för har accepterat inbjudan och betalat för Friendtivityn. Det är först-till-kvarn principen som gäller, dvs de föräldrar som först går med i gruppen och betalar får plats.

Vad är en gruppadmin?

Den som skapar en grupp blir gruppadministratör, s.k. “gruppadmin”. Det är hemma hos gruppadmin som aktiviteten sker och det är även gruppadmin som håller i kommunikationen med ledaren på gruppchatten (alla föräldrar och ledare kan givetvis delta i chatten).

Om jag skapar en grupp och är gruppadmin sker då alltid aktiviteten i mitt hem?

Nej, du kan komma överens med en annan förälder att aktiviteten sker hemma hos dem istället. Vi rekommenderar att man har en reserv i gruppen där aktiviteten skulle kunna vara istället, om t.ex. gruppadmins barn blir sjukt.

Får gruppadmin någon kompensation?

Ja, eftersom Friendtivityn sker hemma hos gruppadmin får man 25% rabatt för sitt barn.

Hur långt innan måste jag boka?

Hos oss kan du boka flexibelt under året efter skolan, på helgen eller på loven. Du bokar när och hur du vill, men vi rekommenderar att vara snabb eftersom våra populära ledare fort blir uppbokade. Din aktivitet kan starta tidigast 5 dagar från bokningsdatum.

Kan jag avboka?

Avbokningar som sker senare än 48h innan aktiviteten debiteras.

Hur lång är en Friendtivity?

En Friendtivity är min 2 timmar men kan givetvis vara längre om man vill och om ledaren är tillgänglig.

Hur många tillfällen är en Friendtivity?

En Friendtivity är oftast en regelbunden fritidsaktivitet (1 ggr/vecka). Men kan också bokas helt flexibelt olika veckor och olika tider beroende på ledarens tillgänglighet. Man kan boka en Friendtivity för minst 4 tillfällen och som mest 16 tillfällen. Man kan givetvis boka fler än en Friendtivity per vecka och då gör man helt enkelt en till bokning.

Vad kostar en Friendtivity?

Priset för en Friendtivity varierar beroende på antal tillfällen och antal gruppdeltagare. Priset är alltid baserat på ett timpris/deltagare.

Hur betalar man för en friendtivity?

Du betalar hela beloppet snabbt och enkelt när du bokar. Vi samarbetar med Klarna och de kan hjälpa till om man t. ex. vill delbetala. Här finns deras villkor.

Vad innebär nöjdhetsgaranti?

Vi har alltid nöjdhetsgaranti vilket innebär att du som kund alltid får tillbaka hela ditt betalda belopp efter det första aktivitetstillfället ifall du av någon anledning inte är nöjd.

Måste jag ha något speciellt hemma?

Varje aktivitet skapas efter behov och förutsättningar. Gruppadmin och ledare stämmer av tillsammans om det behövs någon särskild utrustning eller material. Om man behöver köpa in något så delar man på den kostnaden i gruppen.

Vad händer när Friendtivityn är slut?

När aktiviteten är slut så hämtar man sina barn precis som man skulle gjort vid vilken fritidsaktivitet som helst. Tänk på att respektera tiderna.

Hur många barn är det i en grupp?

Mellan 2 och 4 barn men du kan även boka en privat aktivitet för enbart ditt barn (t.ex. matte eller piano).

Måste alla barn vara i samma ålder?

Nej, det bestämmer gruppadmin. Våra ledare

Vilka jobbar på Friendtivity?

Hos Friendtivity jobbar passionerade, engagerade ledare som drivs av att vara goda förebilder och dela med sig av sin kunskap och glädje inom sitt intresseområde. Ofta är våra ledare duktiga studenter som vill ha ett extrajobb. Alla våra ledare är anställda av Friendtivity AB och eftersom vi är mycket noggranna i vår rekryteringsprocess kan du som förälder alltid känna dig helt trygg.

Hur ser Friendtivity’s rekryteringsprocess ut?

En potentiell ledare (måste ha fyllt 18 år) ansöker om att bli ledare hos Friendtivity genom att skapa ett konto på friendtivity.se. och registrera en profil. Därefter går Friendtivity igenom profilen och dokument samt gör en bakgrundskontroll via vår samarbetspartner Verifiera. Vår policy är att en Ledare inte får ha någon som helst form av fällande brottmålsdom mot sig. Som tredje steg kallas ledaren till en personlig intervju. Innan sitt första uppdrag skall Ledaren ha genomgått Friendtivity’s introduktionsprogram. Programmet fokuserar hur man skapar kreativa miljöer, hanterar gruppdynamik samt barns utveckling.

Har era ledare HLR utbildning?

Vissa ledare har HLR utbildning, vilket syns i deras profil. Vi strävar efter att så många som möjligt av våra ledare har en HLR utbildning och håller kontinuerligt HLR kurser för våra ledare.

Har era ledare körkort?

Vissa ledare har körkort, vilket syns i deras profil.

Vad har ni för försäkring?

Alla våra ledare täcks av en ansvarsförsäkring och alla barn omfattas av en olycksfallsförsäkring genom IF.

Vad händer om det oförutsedda sker?

Vad händer om gruppadmins familj/barn är sjuka?

Vid sjukdom av gruppadmin familj/barn kan Friendtivityn hållas hos en annan gruppmedlem. Det åligger gruppadmin att snarast möjligt komma överens med ledaren och gruppen om en alternativ plats. Vi rekommenderar att man i en grupp alltid utser en gruppadmin reserv där Friendtivityn kan hållas om ordinarie gruppadmins familj/barn blir sjukt.

Vad händer om ledaren blir sjuk?

Ledaren meddelar gruppadmin så fort som möjligt på chatten eller på det sätt som gruppen kommit överens om. Därefter kontaktar ledaren Friendtivity så fort som möjligt. Friendtivity gör sitt absolut bästa för att hitta en vikarie som kan hämta på skolan och gå hem med barnen och hålla en aktivitet inom ett liknande intresse.

Vad händer om mitt barn är sjuk?

Precis som vid andra aktiviteter så missar man ibland ett tillfälle p.g.a. sjukdom. Vad händer om det sker en olycka? Om det sker en olycka av något slag är vi måna om att hjälpa till så fort som möjligt. Kontakta då vår kundsupport antingen på [email protected] eller tel: 08-410 203 50.

Övrigt

Kan jag använda RUT-avdrag?

Ja, vi tillämpar RUT regler.

Varför är momsen så hög?

Fråga Skatteverket 🙂.